Ekipa Mother Nature

Samo Jana manjka, ker je bila v porodni┼ínici ­čÖé

Ági Berecz

├ügi od leta 2004 deluje na podro─Źju okoljske vzgoje. Izobra┼żuje predvsem mlade in odrasle, in sicer o trajnostnem razvoju. Odkar se je navdu┼íila nad ekopsihologijo, globoko ekologijo in jogo, se je preusmerila v raziskovanje notranje osebne preobrazbe. Je ustanoviteljica dru┼ítva Pandora Egyes├╝let na Mad┼żarskem. ┼Żivi v mad┼żarski vasici, je koordinatorka mednarodnega projekta Mother Nature, predvsem pa je mama dveh deklet. V sklopu projekta Mother Nature se posve─Źa predvsem snovanju mo─Źnih podpornih skupin za matere.

Valentina Cifarelli

Valentina je dinami─Źna oseba dejanj in strastna vizionarka. Leta 2005 je za─Źela svojo pot kot oblikovalka, vodja in facilitatorka mednarodnih projektov za mlade odrasle. Od takrat raziskuje in razvija na─Źine, kako podpreti in voditi ljudi pri prehodu iz izobra┼żevanja v zaposlitev. Pomaga jim pri ozave┼í─Źanju njihovih talentov ter potencialov in jih usposablja za avtenti─Źno in svobodno udejstvovanje v svetu, ki je poln izzivov in prilo┼żnosti. Vzajemno in dinami─Źno u─Źenje posreduje preko neformalnih oblik pou─Źevanja, s permakulturnimi pristopi pa ozave┼í─Źa o socialni, okoljski in ekonomski pro┼żnosti. Po delovnih izku┼ínjah v zasebnem in javnem sektorju je leta 2012 soustanovila neprofitno organizacijo Paradiso Ritrovato in tako prevzela vajeti v svoje roke. Je mama, z ljubljeno dru┼żino ┼żivi v majhni skupnosti v hribih Emilije – Romanje v Italiji. Tam skrbi za ─Źebele, rastline in ljudi, ki izku┼íajo bogato in izzivov polno ┼żivljenje v skupnosti.

Sara Galeotti

Sara je facilitatorka, grafi─Źna oblikovalka in grafi─Źna facilitatorka. Skrbno in z ljubeznijo je oblikovala vizualno podobo projekta Mother Nature. Dela in ┼żivi v Casi del cuculo, skupnosti treh dru┼żin sredi ljubkih hribov v de┼żeli Emiliji – Romanji v Italiji. Kot facilitatorka in trenerka sodeluje pri razli─Źnih projektih, ki so povezani z razvojem skupnosti, krepitvijo zmogljivosti in poklicnim izobra┼żevanjem. Rada potuje, pripravlja veganske sladice in ri┼íe s svojo h─Źerko. Je mama Grete in Livia. Med pisanjem in oblikovanjem vodnika je pri─Źakovala svojega drugega otroka.

Lara Kastelic

Lara se radovedno navdu┼íuje nad trajnostnim na─Źinom ┼żivljenja, ki zdru┼żuje ekolo┼íke in socialne vidike. Po kon─Źanem ┼ítudiju biologije je leto dni ┼żivela v ekovasici v Nem─Źiji, kjer je dodobra spoznala ┼żivljenje v skladu z etikama skrb za Zemljo in skrb za ljudi. Leta 2014 se je vrnila v Slovenijo in sodelovala pri ┼ítevilnih permakulturnih projektih in projektih alternativnega pou─Źevanja. Trenutno dela z otroki, mladimi in odraslimi. Projektu Mother Nature se je pridru┼żila, ker je ─Źutila, da bo to zanjo izjemno pou─Źno potovanje, ki jo bo podprlo pri njenem osebnem odnosu do materinstva.

Jana Lemke

Jana je pisateljica, certificirana u─Źiteljica zen joge, psihologinja, usposablja se za sistemsko terapevtko, predvsem za delo, ki temelji na ─Źuje─Źnosti. Obenem je radovedna mama, zato (in ne samo zato) najraje dela z ┼żenskami v prehodnih obdobjih, ┼íe posebej z mamami. Jana je certificirana vodja procesov v divjini, vodila in spremljala je ┼ítevilne programe za mlade odrasle, ki so vklju─Źevali 24-urno ali tridnevno osamo v divjini, imenovano Iskanje vizije (Vision Quest). Na podlagi osebnih izku┼íenj se je odlo─Źila, da bo prakso v naravi raziskala in o njej napisala doktorat. Leta 2018 je tako izdala knjigo z naslovom Exploring Human Nature: A Reflexive Mixed Methods Enquiry into Solo Time in the Wilderness. Jana v projektu Mother Nature vidi zanimivo in edinstveno prilo┼żnost za prepletanje podro─Źij, ki so zanjo pomembna tako v osebnem kot poklicnem smislu: delo z ┼żenskami, ustvarjalnost in narava.

Looby Macnamara

Looby je mati dveh ─Źudovitih h─Źerk, ena je ┼że velika, druga pa hitro raste. Je avtorica knjig People and permaculture, 7 ways to think differently ter Strands of infinity. People and permaculture je prva knjiga, ki je uporabo permakulturnih na─Źel in permakulturnega na─Źrtovanja prenesla na sisteme, ki temeljijo na ljudeh. Je avtorica Design weba, okvira za celostno na─Źrtovanje, ki je bil ┼że ne┼ítetokrat uporabljen po vsem svetu za razli─Źna osebna in socialna na─Źrtovanja. Bila je v vodstvu permakulturne organizacije Permaculture association Britain in je mentorica permakulturnih diplomskih nalog. ┼Żivi na 8-hektarski posesti v Herefordshireju, kjer vodi izobra┼żevalno-demonstracijski center Applewood Permaculture Centre. Looby je soustanoviteljica projekta Cultural emergence, ki podpira osebne in globalne spremembe na podro─Źju regenerativne kulture. Projekt Cultural emergence razvija v izjemno u─Źinkovito orodje, ki ga bo delila v svoji naslednji knjigi. www.LoobyMacnamara.com

Eszter László

Mad┼żarska

Doreen Hertrampf

Nem─Źija

ORGANIZACIJE

Mati Narava je projekt sedmih organizacij, ki zdru┼żuje razli─Źne strokovnjake in znanja s podro─Źja metod povezovanja z naravo, svetovanja, dela v skupnosti in permakulture. 

Mother Nature organizations

PANDORA ASSOCIATION – Mad┼żarska

Dru┼ítvo Pandora je bilo ustanovljeno leta 2012 in ima svoj sede┼ż v Budimpe┼íti na Mad┼żarskem. Namen organizacije je prenos znanja in prakti─Źnih re┼íitev na podro─Źju harmoni─Źnega ┼żivljenja z naravo, aktivnega dr┼żavljanstva in gradnje skupnosti za bolj trajnostno prihodnost.

PANDORA.ORG.HU

PARADISO RITROVATO – Italija

Je italijanska organizacija, ustanovljena leta 2012 z namenom izobra┼żevanja o trajnostnem razvoju. Njihov cilj je ┼íirjenje znanja in prakti─Źnih re┼íitev za trajnostni na─Źin ┼żivljenja in sledenje svoji poklicanosti.

PARADISORITROVATO.ORG

PREPLET – Slovenija

Ekolo┼íko, socialno in kulturno dru┼ítvo za ustvarjalno skupnost deluje od leta 2007 v Grosuplju. Namen organizacije je nudenje prilo┼żnosti otrokom in mladim za njihovo ustvarjalno izra┼żanje. Delo temelji na vrednotah ekolo┼íke trajnosti in socialnega vklju─Źevanja.

PREPLET.ORG

CASA DEL CUCULO – Italija

Italijanska zadruga je bila ustanovljena leta 2010 z namenom skupnega raziskovanja gradnje skupnosti in socialnega razvoja preko ne-formalnih pristopov dela. Njihov cilj je ustvarjanje kulturnih projektov, produktov in procesov, ki spodbujajo socialno in kulturno inovacijo ter urbano regeneracijo.

CASADELCUCULO.ORG

PERMACULTURE ASSOCIATION UK – Zdru┼żeno kraljestvo

Britanska permakulturna organizacija podpira svoje ─Źlane in permakulturno mre┼żo za razvoj skupnosti v Veliki Britanij, kot tudi globalno. Z uporabo permakulturnih etik in na─Źel uporablja permakulturno na─Źrtovanje za ustvarjanje trajnostne prihodnosti.

PERMACULTURE.ORG.UK

CAMINO E.V. – Nem─Źija

Nem┼íka organizacija od leta 2006 skrbi za dobrobit mladih, ki se znajdejo v te┼żkih socialnih situacijah. Njihov cilj je gradnja mostov do novih ciljev, ki so mladim dosegljivi.

CAMINO-TEAM.DE

MURAL MORAL – COLOR SPACE ASSOCIATION – Mad┼żarska

Mad┼żarsko dru┼ítvo Color Space je nastalo s sodelovanjem mladinskih delavcev in strokovnjakov za razvoj skupnosti z namenom, da opolnomo─Źijo mlade z manj prilo┼żnostmi, spodbujajo prostovoljsko delo in izbolj┼íajo nacionalno in mednarodno sodelovanje.

MURALMORAL.HU