Delavnice

Izkustvene delavnice

Metodologija delavnic Mother Nature temelji na neformalnih pristopih dela in črpa navdih za aktivnosti iz ustvarjalnosti, čuječnosti, povezovanja z naravo, iz permakulture, Zmajevega sanjanja… Ne glede na to, katere delavnice se boš udeležila bo to izkušnja, ki bo zahtevala tvojo celotno prisotnost in sodelovanje. Zelo malo je “predavanj”, vsebina je rezultat naše kolektivne inteligence. Delavnice vodi Lara Kastelic.

VODENJE ŽENSKIH KROGOVPOTOVANJE MOTHER NATURE
ZA MAME

Postati mama je proces prehoda, proces iniciacije v naslednjo fazo odraslega življenja in našo povezanost z Materjo Zemljo. Je edinstvena izkušnja preobrazbe, ki je v moderni družbi večinoma spregledana in pogosto nerazumljena.

Na delavnici Potovanje Mother Nature te vodimo skozi proces ozaveščanja tvoje materinske izkušnje. Delavnica Vodenje ženskih krogov pa te opremi z orodji in metodami za medsebojno podporo z drugimi ženskami v ženskih krogih.

ZA STROKOVNE DELAVCE

Splošni cilj projekta Mati Narava je ponuditi strokovnim delavcem orodja za izobraževanje odraslih in veščine, da podprejo in opolnomočijo matere v razvijanju, prepoznavanju in cenjenju veščin, ki jih pridobijo skozi učno izkušnjo materinstva, kajti tako lahko podpiramo njihovo zaposljivost, socialni in profesionalni razvoj.

Na delavnici Vodenje ženskih krogov prejmete uporabna orodja in nasvete za vodenje ženskih krogov ali skupin. Izobraževanje za fasilitatorje delavnice Potovanje Mother Nature bo v prihodnosti organizirano na mednarodni ravni.

Delavnica Vodenje ženskih krogov

Delavnica je namenjena poglabljanju in ozaveščanju veščin vodenja skupine, ustvarjanju varnega prostora in širjenju idej, kako uporabiti knjigo in karte Mother Nature.

vodenje ženskih krogov

Veščina poslušanja

Ključna veščina deljenja v krogu je poslušanje. Globoko poslušanje, kjer si lahko resnično prisotna z osebo, ki deli svojo zgodbo in v svojih mislih ne premlevaš, kaj boš kuhala za kosilo ali pa kakšen nasvet bi podelila.

ženski krogi

Varen prostor

Raziskovale in spoznavale bomo, kaj je ta neotipljivi prostor, ki je zelo resničen in ženskam pomaga, da se v družbi drugih žensk sprostijo in podelijo svoje zgodbe. Varen prostor je povabilo, da ženske podelijo stvari, ki so boleče in skrite.

ženski krogi

Izkušnja in navdih

Delavnica je priložnost, da vsaka udeleženka v praksi preizkusi teorijo in prejme povratno informacijo o svojem vodenju. Prejela boš navdih za vsebino, ki jo lahko ustvarjaš glede na to, kar čutiš, da je primerno zate in tvoje ženske.

V ženskem krogu se običajno zjokam. Ali zato, ker sem ganjena od lepote, ki jo vidim v drugih ali pa zato, ker se mi dvignejo lastna čustva (najpogosteje žalost). Če ne jokam, to še ne pomeni, da je krog slab

V krogih, ženskih ali mešanih, se počutim doma. In kljub temu, da se morda zdi tako “navadno”, da sedimo v krogu in si nekaj govorimo ali pa to celo počnemo preko spleta, se lahko res odpremo in povežemo na poseben, bolj globok način.

V krogih sedim in jih vodim že 10 let in s tabo bi rada podelila svoje izkušnje, da boš lažje odvodila svoj prvi krog in vse nadaljnje. Za udeležbo na krogu je obvezno, da imaš svoj izvod knjige ter po možnosti kart Mother Nature, ker sta to orodji s katerima gradimo vsebino kroga.

PRIJAVA

Nimam razpisanih terminov. Ko se mi prijavi nekaj žensk vam pošljem mail in najdem termin za prvo srečanje.

To je butična delavnica, za skupino 2 do 6 žensk. Delavnica v celoti poteka na spletu preko Zooma. Moj namen je, da dobite osebno izkušnjo vodenja in pa informacije na kaj biti pozorne v vsakem koraku.

DELAVNICA IMA 4 DELE

1. INDIVIDAULNI DEL: priprava

V knjigi Esenca materinstva prebereš poglavje o vodenju krogov ter v Facebook skupini Ženski krogi Mother Nature pogledaš videje. Če utegneš se udeležiš spletnega kroga Mother Nature.

2. SKUPINSKI DEL: skupen krog na spletu

Prvo srečanje (cca 4h) je spletni ženski krog. Ve vodite, jaz komentiram in reflektiram. Pred srečanjem boste prejele korake za vodenje kroga in se odločile, katerega bi želele voditi. Vsaka udeleženka bo vodila svoj delček in bo prejela povratno informacijo, kaj je bilo v redu, kaj bi lahko naredile drugače, zakaj sploh vključiti to aktivnost… Pogovorile se bomo o vaših vprašanjih in načrtovale boste svoj prvi krog.

3. INDIVIDUALNI DEL: tvoj krog

Po prvem srečanju boš imela nekaj tednov časa, da organiziraš in odvodiš svoj krog. Pred svojim krogom boš imela še 30 minutni pogovor samo z mano o svojih vprašanjih. Ko odvodiš svoj krog se znova slišiš z mano za 30 minut, da narediva evalvacijo.

4. SKUPINSKI DEL: zaključek na spletu

Na drugem spletnem srečanju, ki bo nekaj tednov po našem prvem druženju in bo trajal cca 2 h, boste delile vaše izkušnje vodenja kroga, pogovorile se bomo o tem, kaj je bilo dobro in kaj bi spremenile.

Krogi so stari toliko kot človeštvo in ker boš na tej uporabljala knjigo in karte Mother Nature, so to pač krogi Mother Nature. Če boš v prihodnje uporabljala kakšne druge karte in pripomočke, se bodo imenovali drugače. Nekako tako kot z igralnimi kartami, z enko igraš enko in s tarokarcami tarok. Udeležba na delavnici ti ne daje pooblastil, da logo in ime Mother Nature uporabljaš pri promociji svojih aktivnosti, lahko pa Mother Nature navedeš kot vir.

Cena delavnice je 80€.

Izkušnje udeleženk

Ko sem slišala za idejo ženskih krogov, sem takoj začutila klic, da se v vlogo moderatorke podam tudi sama, a nikakor nisem zbrala dovolj poguma. Kako, kje, zakaj, so bili moji strahovi.
Preko delavnice sem dobila odgovore in podporo ter sem se tako lotila organizacije kroga.
In….uspelo je! Res sem šla preko sebe v novo sfero možnega in se tako obogatila za novo izkušnjo, spretnost.
Na zaključnem krogu v okviru delavnice me je zajel občutek domačnosti, a vem, da ni samoumevno, da se znajdeš v takšni družbi.
Hvaležna sem sebi, da sem si dala priložnost, najbolj pa Lari, da to priložnost omogoča na dostopen način, da deli svoja znanja in uvide (tako v teoriji kot v praksi), da je odprta za nova znanja in da resnično udejanja lepši jutri.
Ženski (in vsak drug) krog v vsako vas! 😉

Anja Zagoričnik Jarm

Na delavnici mi je bila všeč jasna strukturiranost, znotraj katere se lahko zgodi sproščenost. Larino vodenje je suvereno in hkrati mehko, ustvarja varen in podporen prostor za učenje, ki poteka kot niz praktičnih korakov vodenja kroga, v katerem se na delavnici preizkusijo vse udeleženke.
Na delavnico vodenja ženskih krogov sem se prijavila, ker sem hotela v sebi poiskati in ponovno prebuditi del mene, ki sem ga ob materinstvu malo izgubila. Pred nosečnostjo sem že vodila delavnice in ženske kroge, tako da je bila zame osebno delavnica z Laro prav transformativna, saj sem prek nje ponovno stopila v stik s sabo kot facilitatorko in našla nov užitek v snovanju in vodenju ženskih krogov.

Sara

Že nekaj časa sem iskala več informacij o ženskih krogih in kako jih voditi. In ko je učenec pripravljen, pride učitelj. 😉 Spoznala sem Laro. In potem pride z njene strani povabilo na delavnico. Kot nalašč zame. 🙂
Delavnica je dobro načrtovana in izpeljana. Dobile smo navodila in nato povabilo v ženski krog, ki smo ga same izpeljale. Sevada z Larino podporo in refleksijo, v zelo sproščenem vzdušju. Takem tapravem, od katerega lahko največ odneseš. Lara ima izredne sposobnosti poslušanja, držanja prostora in vodenja, usmerjanja, podajanja napotkov. Mislim, da smo vse udeležene veliko odnesle od tega. Sladila je samostojna izvedba svojega kroga in nato ponovno srečanje, kjer smo si podelile izkušnje in dobile povratne informacije. Zame dragocena izkušnja, ki me je podprla pri nadaljnjem vodenju ženskih krogov.

Maja Marn R.

Materinstvo je izjemno potovanje

Gremo skozi nepričakovane spremembe, srečamo in presežemo izzive ter doživljamo preobrazbo. Pridobimo in okrepimo nove veščine, tako imenovane mehke veščine: reševanje problemov, sočutje, učinkovitost, razreševanje svojih osebnih vzorcev …
Na izkušnjo materinstva smo pogledale skozi prizmo arhetipske zgodbe Junakovega popotovanja, ki jo opisuje Joseph Campbell v svojem delu Junak tisočerih obrazov in s tem ustvarile arhetip potovanja, ki ga doživi vsaka mati. Svoje potovanje lahko ozavestiš na delavnici Potovanje Mother Nature.

Mother Natrue

Delavnica Potovanje Mother Nature

Da bi ženske celostno izkusile zgodbo materinstva, smo pripravile mednarodni kurikulum za delavnico Potovanje Mother Nature. Delavnica obsega šest srečanj, vsako je posvečeno delu arhetipskega potovanja matere. Delavnica temelji na deljenju naših zgodb ter ozaveščanju naših izkušenj preko ustvarjalnosti in povezovanja z naravo.

1

Prisluhni klicu

Ozaveščanje naše dekliške identiete.

2

Prečkaj prag

Ozaveščanje nosečnosti in porodne izkušnje.

3

Spoprijatelji se z zmajem

Izzivi in darovi na poti materinstva.

4

Bodi s temo

Soočanje z najtežjimi preizkušnjami.

5

Poišči svoj eliksir

Ozaveščanje veščin, spretnosti in darov.

6

Vzpostavi novo ravnovesje

Integracija naučenega in vizija prihodnosti.

Učne metode

Raznolikost in celovitost učenja, ki je zapisana v mednarodnem kurikulumu delavnice Potovanje Mother Natre, da zagotavljamo enako vsebino v različnih državah.
 

Potovanje Mother Nature

Želiš biti obveščena o delavnicah?

S prijavo na novičnik prejmeš podrobnejši opis delavnice Potovanje Mother Nature (izvleček mednarodnega kurikuluma)