Delavnice

Izkustvene delavnice

Metodologija delavnic Mother Nature temelji na neformalnih pristopih dela in črpa navdih za aktivnosti iz ustvarjalnosti, čuječnosti, povezovanja z naravo, iz permakulture, Zmajevega sanjanja… Ne glede na to, katere delavnice se boš udeležila bo to izkušnja, ki bo zahtevala tvojo celotno prisotnost in sodelovanje. Zelo malo je “predavanj”, vsebina je rezultat naše kolektivne inteligence. Delavnice vodi Lara Kastelic.

VODENJE ŽENSKIH KROGOVPOTOVANJE MOTHER NATURE
ZA MAME

Postati mama je proces prehoda, proces iniciacije v naslednjo fazo odraslega življenja in našo povezanost z Materjo Zemljo. Je edinstvena izkušnja preobrazbe, ki je v moderni družbi večinoma spregledana in pogosto nerazumljena.

Na delavnici Potovanje Mother Nature te vodimo skozi proces ozaveščanja tvoje materinske izkušnje. Delavnica Vodenje ženskih krogov pa te opremi z orodji in metodami za medsebojno podporo z drugimi ženskami v ženskih krogih.

ZA STROKOVNE DELAVCE

Splošni cilj projekta Mati Narava je ponuditi strokovnim delavcem orodja za izobraževanje odraslih in veščine, da podprejo in opolnomočijo matere v razvijanju, prepoznavanju in cenjenju veščin, ki jih pridobijo skozi učno izkušnjo materinstva, kajti tako lahko podpiramo njihovo zaposljivost, socialni in profesionalni razvoj.

Na delavnici Vodenje ženskih krogov prejmete uporabna orodja in nasvete za vodenje ženskih krogov ali skupin. Izobraževanje za fasilitatorje delavnice Potovanje Mother Nature bo v prihodnosti organizirano na mednarodni ravni.

Delavnica Vodenje ženskih krogov

Delavnica je namenjena poglabljanju in ozaveščanju veščin vodenja skupine, ustvarjanju varnega prostora in širjenju idej, kako uporabiti knjigo in karte Mother Nature.

vodenje ženskih krogov

Veščina poslušanja

Ključna veščina deljenja v krogu je poslušanje. Globoko poslušanje, kjer si lahko resnično prisotna z osebo, ki deli svojo zgodbo in v svojih mislih ne premlevaš, kaj boš kuhala za kosilo ali pa kakšen nasvet bi podelila.

ženski krogi

Varen prostor

Raziskovale in spoznavale bomo, kaj je ta neotipljivi prostor, ki je zelo resničen in ženskam pomaga, da se v družbi drugih žensk sprostijo in podelijo svoje zgodbe. Varen prostor je povabilo, da ženske podelijo stvari, ki so boleče in skrite.

ženski krogi

Izkušnja in navdih

Delavnica je priložnost, da vsaka udeleženka v praksi preizkusi teorijo in prejme povratno informacijo o svojem vodenju. Prejela boš navdih za vsebino, ki jo lahko ustvarjaš glede na to, kar čutiš, da je primerno zate in tvoje ženske.

Materinstvo je izjemno potovanje

Gremo skozi nepričakovane spremembe, srečamo in presežemo izzive ter doživljamo preobrazbo. Pridobimo in okrepimo nove veščine, tako imenovane mehke veščine: reševanje problemov, sočutje, učinkovitost, razreševanje svojih osebnih vzorcev …
Na izkušnjo materinstva smo pogledale skozi prizmo arhetipske zgodbe Junakovega popotovanja, ki jo opisuje Joseph Campbell v svojem delu Junak tisočerih obrazov in s tem ustvarile arhetip potovanja, ki ga doživi vsaka mati. Svoje potovanje lahko ozavestiš na delavnici Potovanje Mother Nature.

Mother Natrue

Delavnica Potovanje Mother Nature

Da bi ženske celostno izkusile zgodbo materinstva, smo pripravile mednarodni kurikulum za delavnico Potovanje Mother Nature. Delavnica obsega šest srečanj, vsako je posvečeno delu arhetipskega potovanja matere. Delavnica temelji na deljenju naših zgodb ter ozaveščanju naših izkušenj preko ustvarjalnosti in povezovanja z naravo.

1

Prisluhni klicu

Ozaveščanje naše dekliške identiete.

2

Prečkaj prag

Ozaveščanje nosečnosti in porodne izkušnje.

3

Spoprijatelji se z zmajem

Izzivi in darovi na poti materinstva.

4

Bodi s temo

Soočanje z najtežjimi preizkušnjami.

5

Poišči svoj eliksir

Ozaveščanje veščin, spretnosti in darov.

6

Vzpostavi novo ravnovesje

Integracija naučenega in vizija prihodnosti.

Učne metode

Raznolikost in celovitost učenja, ki je zapisana v mednarodnem kurikulumu delavnice Potovanje Mother Natre, da zagotavljamo enako vsebino v različnih državah.
 

Potovanje Mother Nature

Želiš biti obveščena o delavnicah?

S prijavo na novičnik prejmeš podrobnejši opis delavnice Potovanje Mother Nature (izvleček mednarodnega kurikuluma)