Knjiga in karte Mother Nature

ZA MAMICE

Mame smo si med seboj različne, a so si naše zgodbe materinstva podobne. Nisi sama v svojem doživljanju in verjamemo, da si najboljša mama svojim otrokom.

ZA NOSEČKE

V času nosečnosti lahko ogromno izveš o svojem dojenčku, me pa smo ti želele predstaviti zgodbe žensk, da boš lahko tekom materinstva bolje razumela sebe.

ZA ŽENSKE

Nekaterim ni dano, ali pa si ne želijo otrok. Pa vendar smo lahko še vedno mame projektom. Materinstvo je manifestacija ustvarjalne energije.

ZA TERAPEVTKE

Strokovni delavci, doule, terapevti in svetovalci lahko uporabite karte v individualnih ali skupinskih pogovorih.

Knjiga in karte

Knjiga in komplet karte se medsebojno dopolnjujeta v opisovanju 42 načel materinstva Mother Nature. Načela nam na potovanju skozi materinstvo pomagajo ozaveščati kaj doživljamo, so nam v navdih in oporo. Omenjena načela niso priporočila strokovnjakov, ne znanstvene ali verske resnice, nastala so na podlagi naših lastnih izkušenj. To so eliksirji, uvidi, esence naših radosti, bitk, izzivov in spoznanj, ki jih doživljamo kot matere.

42 NAČEL

Vsaka karta upodablja eno načelo materinstva, ki je podrobno opisano v knjigi. Vsako načelo spremljajo še pozitivne afirmacije, vprašanja za razmislek in predlog za aktivnost.

ženski krogi

ZA POSAMEZNICE IN SKUPINE

Knjigo in karte lahko uporabljaš sama ali pa s prijateljicami v ženskem krogu. Uporabne so tudi za  terapevtke na individualnih in skupinskih terapijah.

ŽENSKI KROGI

Zadnje poglavje knjige opisuje, kako lahko prijateljice same organizirate ženski krog, na katerem uporabljate karte, da prejmete podporo in navdih.

Izhajale smo iz naših osebnih materinskih izkušenj, iz našega dela na osebnem razvoju, čuječnosti in povezovanju z naravo ter iz obreda »vision quest« in permakulture.

KNJIGA

Materinstvo v
kratkih in navdihujočih  poglavjih

Ustvarile smo knjigo, ki jo ima lahko vsaka ženska doma, da ji ponudi inspiracijo in uteho, ko ima nekaj minut zase. Poglavja so kratka in vsako opisuje eno izmed 42 načel materinstva.

ŽELIM SVOJ IZVOD
KARTE

Čudovite
ilustracije o materinstvu

42 kart je razdeljeno 6 vsebinskih sklopov in vsako ima drugačno barvo zadnje strani.
Karte so v velikost A6, ker smo želele, da so dovolj velike za delo v skupinah. Prav zato ima vsaka karta na zadnji strani zapisane pozitivne afirmacije, da lahko ženska takoj prebere ključno sporočilo, ki ga nosi karta.

ŽELIM SVOJ KOMPLET

IZBERI SVOJO VREČKO

Karte Mother Nature prejmeš v vrečki iz blaga. Vzorčki na vrečkah se menjajo in pri nakupu lahko izbereš, kateri vzorček želiš.

Vzorčke za vrečke izbira in jih šiva Katja, mlada mamica, ki je šivanje našla med nosečnostjo in se odločila, da svoje delo ponudi še drugim.

Nakup kart

ŠIVILJA KATJA

Želela sem si, da bi karte “pakirala” v bombažne vrečke, ker so običajno v škatlah. Ko sem izvedela, da se je Katja odločila za svojo šiviljsko pot, mi je bilo jasno, da bo ona šivala vrečke.

Katja je šivala, rezala in ustvarjala odkar jo poznam. Med drugo nosečnostjo pa se je resno lotila šivanja oblačil za svoja otroka in njeni izdelki so res lepi, skrbno narejeni in v simpatičnih barvah. Ob koncu porodniške je oznanila, da bo zagnala svojo blagovno znamko in res vidim, kako je ta mamica skozi materinstvo odkrila tudi sebe in svoje poslanstvo.

Vabljena, da obiščeš tudi njeno Facebook stran Kaytee. Morda ti bo kakšen njen izdelek tako všeč, da ji boš s svojim nakupom polepšala dan.

KAYTEE na FBKAYTEE na IG

Draga Lara,
dobila sem knjigo. Hvala!
Požiram besede. Čudovito, točno to, kar rudi sama čutim in želim predajati mamam naprej.
Pozdrav s Ptuja!

Petra

Ustanoviteljica Zavoda Bodidobro

Upam, da knjiga najde pot do čim večjega števila tistih mamic, ki se včasih počutijo nekoliko na tleh (ne zato, ker bi mislile, da so slabe mame ali kaj takega… Ampak zato, ker pridejo dnevi, ko hrepeniš po podpori in razumevanju iz okolice, pa je ta potreba mamic pogosto spregledana).
No… Morda imam samo jaz tako izkušnjo. Vsekakor pa mi knjiga podaja odgovore na to, da moji občutki niso popolnoma zgrešeni!

Lea

Slovenija

ŽENSKI KROGI MOTHER NATURE

Ženska ženski

Ženske potrebujemo druga drugo. Potrebujemo druge zgodbe, zato da lažje dojamemo, da smo normalne v lastnem doživljanju.

Vsaka ženska se lahko odloči, da vzpostavi svoj ženski krog. Ne potrebujete strokovnjaka, da bi vas vodil. Samo sebe in svoje prijateljice. Knjiga Esenca materinstva vključuje preprosta izhodišča za vodenje krogov, karte pa so odličen intuitiven pripomoček.

Če nisi prepričana ali zmoreš voditi ženski krog, naj te ne skrbi, ker boš z nakupom knjige ali kart povabljena v Facebook skupino, kjer boš prejela vse odgovore.