Krog za starše, ki smo izgubili otroka

V oktobru se spomnimo otrok, ki so nas prehitro zapustili. 

Starši pa smo ostali in žalujemo. Žalujemo v kulturi, ki se običajno težko sooča z izražanjem čustev, solzami ter nepotrebno “predolgo” žalostjo. 

Tekom lastne izkušnje izgube otroka sem prišla do spoznanja, da za kvalitetno žalovanje potrebujem tudi druge ljudi in predvsem druge starše, ki so imeli podobno izkušnjo. Ker se lahko poistovetim z bolečino, ki jo opisujejo. Ker lahko govorim o občutkih, ki sicer ostanejo skriti in nerazumljeni. 

Z mojim partnerjem sva se zato odločila, da skupaj vodiva krog za starše, ki so izgubili otroka. Da ponudiva prostor tudi očetom, ki se soočajo z izgubo. Da smo si drug drugemu v oporo ter navdih. 

Krog za starše, ki smo izgubili otroka, bo potekal v četrtek, 10. novembra, med 18h in 21h v prostorih Studia Potop na Vodnikovi cesti v Ljubljani. 

Kroga se lahko udeleži en starš (mama ali oče) ali pa oba skupaj. 

Prispevek za eno osebo je 20€. 

Krog bo majhen, skupno nas bo največ 6. 

Krog bova vodila Lara Kastelic in Anže Grabeljšek. 

V razmislek pred prijavo: krog je namenjen osebam, ki so že ozavestile večji del njihove izgube in so že zmožne deliti svojo zgodbo, brez da jih to povleče v globine bolečine. Ta krog ni terapija za posameznika, ki je izgubo doživel pred kratkim in potrebuje veliko mero podpore. Ta krog je priložnost za tiste, ki želijo s krogom ozdraviti tisti delček sebe, ki potrebuje podporo in priznanje skupnosti. 

Svojo prijavo pošljite na info@matinarava.si in zraven pripišite nekaj stavkov o vaši zgodbi, da se lahko bolje pripraviva na vodenje kroga. Hvala.