Pogoji poslovanja

Splošno

matinarava.si – stran ter spletna trgovina namenjena podpori skozi materinstvo v projektu Mother Nature Slovenija

Pravna oseba

Preplet – društvo za ustvarjalno skupnost

Zagradec 10a

1290 Grosuplje

info@matinarava.si ali drustvo.preplet@gmail.com 

Naročilo

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.

Naročilo se odda preko spletne trgovine na naslovu matinarava.si ali preko elektronske pošte na info@matinarava.si. Za oddajo naročila so potrebni osebni podatki za pošiljanje: ime in priimek, naslov in elektronska pošta ter podatki o naročilu.

Ker ne poslujemo z gotovino, je potrebno ob naročilu plačilo po predračunu in se izdelek izdela in pošlje po prejetem plačilu. Kupec ob naročilu prejme na svoj naslov elektronske pošte navodila za nakazilo ter potrdilo o naročilu.

Skupaj s prejetim izdelkom po pošti, stranka prejme tudi originalen račun.

Plačevanje

Plačilo preko neposredne bančne transakcije. Ne poslujemo z gotovino, zato kupec ob naročilu poravna naročilo preko predračuna. Podatke ob naročilu ter potrdilo o naročilu stranka prejme na svoj elektronske pošte. Na predračunu naj bo naveden tudi strošek pošiljanja.  Artikel bo odposlan takoj po prejetemu plačilu oziroma takoj naslednji delovni dan.

Dostava

Za dostavo izdelkov skrbi podjetje: POŠTA SLOVENIJE d.o.o. Stroški dostave se obračunajo glede na težo izdelkov. 

V ceno dostave je všteto: poštnina preko dostavne službe, pakiranje, embalaža.

V primeru, da naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in izvajalca (matinarava.si) ter se dogovoriti za reklamacijo.

Rok izdelave in dobavni rok

Ker podjetje ne posluje z gotovino in ker je plačilo možno samo preko predračuna, kar je tudi navedeno edina opcija, ob oddaji in zaključku naročila, se izdelek odpošlje po prejetem plačilu. Rok dobave po plačilu je 1 – 3 delovne dni (čas dobave, ki je naveden pri dostavni službi).

Cene

Cene, ki so objavljene, veljajo na dan naročila.

Ker nismo davčni zavezanci, ne vsebujejo DDV-ja.

Vse cene so v evrih.

V primeru naročila večjih količin izdelkov, se lahko kupec in ponudnik dogovorita za količinski popust.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega opozorila. V kolikor se cene spremenijo tekom naročila, obvelja cena s katero se je stranka strinjala ob naročilu oziroma cena, ki je veljala takrat, ko se je naročilo oddalo. 

Vračilo blaga in reklamacije

Kupec ima pravico do vračila blaga, če ponudniku v roku 15 dni po prejemu le-tega sporoči, da odstopa od pogodbe, prejete izdelke pa mora vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v prvih 15 dneh se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec nosi vse stroške, ki nastanejo zaradi vračila blaga.

Vrnjeni izdelki morajo biti obvezno originalno zapakirani, nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena jim mora biti tudi kopija računa ter podatek o tem, kam naj ponudnik vrne plačano kupnino (transakcijski račun) in podpis oziroma žig podjetja (če gre za pravno osebo).

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, poslanih z odkupnino, ali pošiljk, ki niso v skladu s temi pogoji poslovanja. Ponudnik po prejemu pošiljke, ki ustreza splošnim pogojem, kupcu najkasneje v roku 30 dni od prejema, vrne plačano kupnino.

V primeru reklamacije, se obrnite na naš elektronski naslov: info@matinarava.si

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke, ki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov, informativnega gradiva in obvestil o stanju naročila ter jih ne bo posredoval tretji osebi ali uporabljal v namene oglaševanja (email marketinga). Oglaševanja preko epošte, se ne poslužujemo, razen v primeru, da se naročite na naš novičnik. 

Nagradne igre

Splošne določbe. Matinarava.si, Mother Nature Slovenija, ki ga vodi Preplet-društvo za ustvarjalno skupnost (v nadaljevanju organizator) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem Facebook in Instagram strani Mother Nature Slovenija. Nagradne igre potekajo v obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let.

Način sodelovanja v nagradni igri. Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja. Za sodelovanje v nagradni igri je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja.

Prevzem nagrade

Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati Društvu Preplet podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 2 dni si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

Odgovornost organizatorja. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z zida Facebook/Instagrama in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej Facebook/Instagramstrani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo.

Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi. Včasih Mother Nature Slovenija priredi tudi nagradne igre z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi ter trgovinami. Pravila nagradne igre so v tem času odgovornost drugega prirejevalca nagradne igre. V tem primeru se Mother Nature Slovenija distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre in veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Vsekakor pa stremimo k temu, da vse poteka gladko in budno pazimo, da vse poteka po pravilih in moralno odgovorno. Sodelujemo samo s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi in trgovinami. V kolikor bi zasledili, da gre za kakršnekoli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@matinarava.si in primerno bomo ukrepali. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji bo tudi javno objavljeno z naše strani na pristojnih družabnih omrežjih.

Reševanje sporov

Stranki bosta skušali vse spore reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče..

Objavljeno, 8. 12. 2020