Esenca materinstva

ZA MAMICE

Mame smo si med seboj različne, a so si naše zgodbe materinstva podobne. Nisi sama v svojem doživljanju in verjamemo, da si najboljša mama svojim otrokom.

ZA NOSEČKE

V času nosečnosti lahko ogromno izveš o svojem dojenčku, me pa smo ti želele predstaviti zgodbe žensk, da boš lahko tekom materinstva bolje razumela sebe.

ZA ŽENSKE

Nekaterim ni dano, ali pa si ne želijo otrok. Pa vendar smo lahko še vedno mame projektom. Materinstvo je manifestacija ustvarjalne energije.

ZA TERAPEVTKE

Strokovni delavci, doule, terapevti in svetovalci lahko uporabite karte v individualnih ali skupinskih pogovorih.

Knjiga in karte

Knjiga in komplet karte se medsebojno dopolnjujeta v opisovanju 42 načel materinstva Mother Nature. Načela nam na potovanju skozi materinstvo pomagajo ozaveščati kaj doživljamo, so nam v navdih in oporo. Omenjena načela niso priporočila strokovnjakov, ne znanstvene ali verske resnice, nastala so na podlagi naših lastnih izkušenj. To so eliksirji, uvidi, esence naših radosti, bitk, izzivov in spoznanj, ki jih doživljamo kot matere.

42 NAČEL

Vsaka karta upodablja eno načelo materinstva, ki je podrobno opisano v knjigi. Vsako načelo spremljajo še pozitivne afirmacije, vprašanja za razmislek in predlog za aktivnost.

ženski krogi

ZA POSAMEZNICE IN SKUPINE

Knjigo in karte lahko uporabljaš sama ali pa s prijateljicami v ženskem krogu. Uporabne so tudi za  terapevtke na individualnih in skupinskih terapijah.

ŽENSKI KROGI

Zadnje poglavje knjige opisuje, kako lahko prijateljice same organizirate ženski krog, na katerem uporabljate karte, da prejmete podporo in navdih.

Izhajale smo iz naših osebnih materinskih izkušenj, iz našega dela na osebnem razvoju, čuječnosti in povezovanju z naravo ter iz obreda »vision quest« in permakulture.

KNJIGA

“Mama,
dobro ti gre!

Želele smo ti predati sporočilo, da si ok. Da si dobra mama. Da vemo, da se trudiš in daješ vse od sebe, tudi ko ti je zelo težko.

Knjiga ti pomaga prepoznati tvojo notranjo moč, da lahko živiš polno ne le kot mama, ampak tudi kot ženska.

Poglavja so kratka in navdihujoča. Predstavljale smo si, da ima ženska sploh v prvih letih materinstva, le nekaj minut za branje na dan in po možnosti, ko gre na stranišče 🙂

ŽELIM SVOJ IZVOD

Draga Lara,
dobila sem knjigo. Hvala!
Požiram besede. Čudovito, točno to, kar tudi sama čutim in želim predajati mamam naprej.
Pozdrav s Ptuja!

Petra

Ustanoviteljica Zavoda Bodidobro

Upam, da knjiga najde pot do čim večjega števila tistih mamic, ki se včasih počutijo nekoliko na tleh (ne zato, ker bi mislile, da so slabe mame ali kaj takega… Ampak zato, ker pridejo dnevi, ko hrepeniš po podpori in razumevanju iz okolice, pa je ta potreba mamic pogosto spregledana).
No… Morda imam samo jaz tako izkušnjo. Vsekakor pa mi knjiga podaja odgovore na to, da moji občutki niso popolnoma zgrešeni!

Lea

Slovenija

KARTE

Čudovite
ilustracije o materinstvu

Karte spodbujajo globlje razmišljanje in samorefleksijo o izkušnji materinstva. Pomagajo ti ozavestiti vrednote, ki so tekom materinstva ostale enake ali pa so se popolnoma spremenile.  Vabijo te, da razvijaš pozitivno samopodobo, saj poudarjajo notranjo moč in lepoto vsake ženske.

42 kart je razdeljeno 6 vsebinskih sklopov in vsako ima drugačno barvo zadnje strani.
Karte so v velikost A6, ker smo želele, da so dovolj velike za delo v skupinah. Prav zato ima vsaka karta na zadnji strani zapisane pozitivne afirmacije, da lahko ženska takoj prebere ključno sporočilo, ki ga nosi karta.

ŽELIM SVOJ KOMPLET

Prva beseda, ki mi pride na misel ob tem vprašanju je, da so tako polne. Polne modrosti, polne lepote in tako na polno delujejo vedno znova me presenetijo, koliko nam ženskam podarijo.

Maja

Knjiga Mother Nature je super orodje, ki me navdihuje, vodi v razmišljanjih, zrcali moja sončna in senčna področja. Skupaj s kartami mi omogoča delo na sebi in povezovanje s seboj. Tudi tam, kjer je neprijetno, kjer (lahko) boli. S kartami lahko svoje delo nesem tudi s seboj, se z njimi podprem v dnevu, si jih nalepim kot opomnik, pa tudi fotografiram jih za ozadje na ekranu aparata, s katerim preživim dan. Nudijo čuječ opomnik, da sem tukaj in zdaj in da je to dovolj. Če pa sem manj egocentrična – omogočajo tudi super orodje za vodenje in fasilitacijo pri ženskih krogih, čajankah, srečanjih z uporabnicami v službi in še in še…

Maruša G.

Čarobna, ogromna podpora mentalnemu zdravju.

Jana
ŽENSKI KROGI MOTHER NATURE

Ženska ženski

Ženske potrebujemo druga drugo. Potrebujemo druge zgodbe, zato da lažje dojamemo, da smo normalne v lastnem doživljanju.

Vsaka ženska se lahko odloči, da vzpostavi svoj ženski krog. Ne potrebujete strokovnjaka, da bi vas vodil. Samo sebe in svoje prijateljice.

Z nakupom knjige in kart dobiš dostop do vseh odgovorov in podpore, ki jo potrebuješ za vodenje krogo:
* knjiga Esenca materinstva vključuje preprosta izhodišča za vodenje krogov,
* karte so odličen intuitiven pripomoček,
* na voljo ti je brezplačni e-tečaj Vodenje ženskih krogov Mother Nature,
* vso dodatno podporo in odgovore na vprašanja dobiš v Facebook skupini.

Nova knjige in karte! Izzidejo v 2023

Prijavi se na novičnik, da prva izveš, kdaj bodo na voljo
Prijava na novičnik

IZBERI SVOJO VREČKO

Karte Mother Nature prejmeš v vrečki iz blaga. Vzorčki na vrečkah se menjajo in pri nakupu lahko izbereš, kateri vzorček želiš.

Vzorčke za vrečke izbira in jih šiva Katja, mlada mamica, ki je šivanje našla med nosečnostjo in se odločila, da svoje delo ponudi še drugim.

Nakup kart

ŠIVILJA KATJA

Želela sem si, da bi karte “pakirala” v bombažne vrečke, ker so običajno v škatlah. Ko sem izvedela, da se je Katja odločila za svojo šiviljsko pot, mi je bilo jasno, da bo ona šivala vrečke.

Katja je šivala, rezala in ustvarjala odkar jo poznam. Med drugo nosečnostjo pa se je resno lotila šivanja oblačil za svoja otroka in njeni izdelki so res lepi, skrbno narejeni in v simpatičnih barvah. Ob koncu porodniške je oznanila, da bo zagnala svojo blagovno znamko in res vidim, kako je ta mamica skozi materinstvo odkrila tudi sebe in svoje poslanstvo.

Vabljena, da obiščeš tudi njeno Facebook stran Kaytee. Morda ti bo kakšen njen izdelek tako všeč, da ji boš s svojim nakupom polepšala dan.

KAYTEE na FBKAYTEE na IG