Mother Nature 1

Strateško partnerstvo Erasmus+

PROJEKT
Mother Nature 1

2017-2020

Mednarodna skupina žensk je ustvarjala, sestankovala preko Zooma, se dobivala na sestankih v različnih državah in organizirala dva mednarodna treninga, da smo pripravile metodologijo za delavnice in vsebino za karte
ter knjigo.

Mednarodna spletna stran

Slovenska ekipa

Lara Kastelic je že od samega začetka del mednarodne ekipe Mother Nature in skrbi, da se projektne aktivnosti odvijajo v Sloveniji. 

Anita Šerjak Koci je sodelovala pri testiranju delavnic Potovanje Mother Nature in razvijanju mednarodnega poslovnega načrta.

Partnerska organizacija v projektu strateškega partnerstva Erasmus+ je Preplet – društvo za ustvarjalno skupnost.

Lara

Kako se ženska, ki ni mama odloči, da bo del 3-letnega projekta o materinstvu. Začuti No, na začetku sem mislila, da bo društvo del projekta zato, ker sta dve kolegici postali mamici in bo to super projekt za njiju. Mednarodno sodelovanje zahteva stalno pripravljenost in kup časa na spletnih sestankih, tako da je na koncu projekt (p)ostal moj.

S sodelovanjem v projektu sem dobila ogromen vpogled v doživljanje ženske, ki postane mama. Predvsem pa, da je vse zelo drugačno od idej, ki nam jih predstavlja družba kot so npr. srečka nosečka, če je otrok zdrav je vse v redu, še vsaka je rodila, porodniška je enostavna… Moj vpogled je, da materinstvo žensko preobrazi in obrne njeno življenje na glavo (v večini primerov).

Skozi projekt sem našla svoj smisel v spodbujanju žensk, da vodijo ženske kroge, ker sem sama skozi kroge dobila ogromno podpore in smisla. Po drugi strani pa delam kot facilitarka (t.j. vodim skupinske procese), zato mi je v veselje voditi delavnice o tem, kako sploh voditi ženske kroge.

Več o meni
PROJEKT MOTHER NATURE 1

Projekt strateškega partnerstva med
7 evropskimi organizacijami

Cilj projekta je bil razvoj metodologije in orodij, ki preko ustvarjalnosti in povezovanja z naravo opolnomočijo mater v osebni preobrazbi, ki jo prinaša materinstvo ter krepijo kompetence za vključevanje na trg delovne sile.

USTVARJALNOST • SKUPNOST • POVEZAVA Z NARAVO

O POTEKU PROJEKTA
REZULTATI PROJEKTA MOTHER NATURE 1

Kaj smo ustvarile?

Z namenom, da podpremo matere in strokovnjake pri prepoznavanju in ozaveščanju potovanja skozi materinstvo, smo ustvarile različne izdelke.

ESENCA MATERINSTVA- vodnik Mother Nature

Opisuje 42 načel materinstva, ki jih spremljajo vprašanja za razmislek in navodila za aktivnost.

KARTE MOTHER NATURE

Ista načela, ki so v vodniku, spremljajo še karte z enakimi podobami, ki nas vodijo in povezujejo z našo intuicijo.

Delavnica POTOVANJE MOTHER NATURE

Ponuja ženskam priložnost, da na svojo izkušnjo materinstva pogledajo skozi prizmo arhetipskega potovanja matere. Šest srečanj vodijo izkušeni Mother Nature facilitatorji.

EKIPA

Mednarodna skupina, ki je ustvarjala Mother Nature med 2017 in 2020 smo: Ági Berecz, Eszter Laszlo, Liza Baranyai, Emese Domosi, Krisztina Katona, Valentina Cifarelli, Sara Galeotti, Lara Kastelic, Looby Macnamara, Doreen Hertrampf in Jana Lemke.

Mother Nature organizations

ORGANIZACIJE

Mother Nature 1 je bil projekt sedmih organizacij, ki je združeval različne strokovnjake in znanja s področja metod povezovanja z naravo, svetovanja, dela v skupnosti in permakulture.

Mother NAture

PANDORA ASSOCIATION  Madžarska

Društvo Pandora je bilo ustanovljeno leta 2012 in ima svoj sedež v Budimpešti na Madžarskem. Namen organizacije je prenos znanja in praktičnih rešitev na področju harmoničnega življenja z naravo, aktivnega državljanstva in gradnje skupnosti za bolj trajnostno prihodnost.

PANDORA.ORG.HU

PARADISO RITROVATO – Italija

PARADISO RITROVATO  Italija

Je italijanska organizacija, ustanovljena leta 2012 z namenom izobraževanja o trajnostnem razvoju. Njihov cilj je širjenje znanja in praktičnih rešitev za trajnostni način življenja in sledenje svoji poklicanosti.

PARADISORITROVATO.ORG

Preplet

PREPLET
Slovenija

Ekološko, socialno in kulturno društvo za ustvarjalno skupnost deluje od leta 2007 v Grosuplju. Namen organizacije je nudenje priložnosti otrokom in mladim za njihovo ustvarjalno izražanje. Delo temelji na vrednotah ekološke trajnosti in socialnega vključevanja.

PREPLET.ORG

CASA DEL CUCULO 
Italija

Italijanska zadruga je bila ustanovljena leta 2010 z namenom skupnega raziskovanja gradnje skupnosti in socialnega razvoja preko ne-formalnih pristopov dela. Njihov cilj je ustvarjanje kulturnih projektov, produktov in procesov, ki spodbujajo socialno in kulturno inovacijo ter urbano regeneracijo.

CASADELCUCULO.ORG

PERMACULTURE ASSOCIATION UK  Združeno kraljestvo

Britanska permakulturna organizacija podpira svoje člane in permakulturno mrežo za razvoj skupnosti v Veliki Britanij, kot tudi globalno. Z uporabo permakulturnih etik in načel uporablja permakulturno načrtovanje za ustvarjanje trajnostne prihodnosti.

PERMACULTURE.ORG.UK

CAMINO E.V. 
Nemčija

Nemška organizacija od leta 2006 skrbi za dobrobit mladih, ki se znajdejo v težkih socialnih situacijah. Njihov cilj je gradnja mostov do novih ciljev, ki so mladim dosegljivi.

CAMINO-TEAM.DE

MURAL MORAL – COLOR SPACE ASSOCIATION  Madžarska

Madžarsko društvo Color Space je nastalo s sodelovanjem mladinskih delavcev in strokovnjakov za razvoj skupnosti z namenom, da opolnomočijo mlade z manj priložnostmi, spodbujajo prostovoljsko delo in izboljšajo nacionalno in mednarodno sodelovanje.

MURALMORAL.HU